Reis door Finland

 

Birkelund camping - Camping - Hytter - B&B - Camper  - Lavvo
Rinie og Franka van der Pluijm
Birkelund
3577 Hovet i Hallingdal
Telefoon: 0047 320 89 768

Informasjon@birkelund-camping.com

www.birkelund-camping.com

In een ruime en rustige omgeving vind je 11 (verwarmde) hutten voor 2 tot 6 personen.
De hutten zijn uitgerust met keukengerei om je eigen maaltijden te kunnen bereiden. Er zijn ook dekbedden en kussens in de hutten aanwezig.
In ons woonhuis hebben we een kamer die gehuurd kan worden, met of zonder ontbijt.
Birkelund camping heeft op de camping 33 elektriciteitsaansluitingen en plaats voor totaal 45 caravans, campers en tenten.
Op Birkelund camping is het mogelijk om een compleet ingerichte camper voor 2 personen of een lavvo voor 4 personen te huren. Ook in de lavvo is alles wat je nodig hebt aanwezig.
In de (verwarmde) sanitairgebouwen zijn douches, toiletten, wastafels, wascabines, babyverzorgingsmogelijkheden, een wasdroger, droogtrommel en een keuken waar je kunt koken, zitten en afwassen. Aan de achterkant van ťťn van de sanitairgebouwen kun je buiten afwassen.
Er is een tappunt om het water in de caravan of camper te verversen en wij bieden de mogelijkheid om het chemisch toilet te legen en ook het legen van de vuilwatertank
is mogelijk.
Op onze camping hebben we een sauna gebouwd die door onze gasten gratis gebruikt kan worden.
Ook hebben we een (klein) zwembad, een trampoline en een kleine speeltuin op onze camping.

De camping ligt in een rustige en ongestoorde omgeving :
- ideaal voor families
- ideaal om te wandelen, te fietsen en autotochtjes te maken
Birkelund camping is een uitstekende plek om te vertrekken als je wilt bergbeklimmen, mountainbiken, vissen of wandelen in een onbedorven en adembenemende natuur.
Veel gasten brengen hun tijd door met vliegvissen in de rivier waar de vis rijkelijk aanwezig is. Het beste viswater is maar 500 meter van de camping.
Birkelund camping is gelegen in een oud cultureel landschap met oude agrarische tradities en zomerboerderijen.
Deze zomerboerderijen met grote kuddes geiten en schapen vind je langs Fv.50. Hier kun je bruine kaas kopen die gemaakt is van geitenmelk en verschillende traditionele lokale gerechten proeven die op deze boerderijen gemaakt worden.

In Hallingdal zijn veel voorbeelden te zien hoe vroeger huizen gebouwd werden. In de musea en in de in stand gehouden oude boerderijen kun je oude gebruiksvoorwerpen bekijken die zijn gedecoreerd in een fijn afgewerkte stijl, schilderwerk en houtsnijwerk.

In onze receptie/kiosk hebben we toeristische informatie voor de wijde omgeving van onze camping.
De Weg van Avontuur ligt tussen Oslo en Bergen.
Op www.eventyrferden.no en op www.birkelund-camping.com kunt u informatie vinden over de activiteiten en bezienswaardigheden die u langs de Weg van Avontuur kunt beleven.
De FlŚmsbana (www.flaamsbana.no ), het dierenpark EKT Langedrag ( www.langedrag.no ), het Vassfaret Berenpark ( www.vassfaret-bjornepark.no ), Gardnos Meteorietkrater
( www.gardnos.no ), Hivjufossen, de Nasjonale parken Hardangervidda en Hallingskarvet en het berggebied Reineskarvet zijn zeker een bezoek waard.
U kunt bij ons boekjes kopen met wandelingen, fietsroutes en autoroutes. In de boekjes staan uitgebreide routebeschrijvingen met een routekaartje.

Birkelund camping is ook een uitstekende plek om in de winter te verblijven. SkiŽn, langlaufen en diverse andere wintersporten kun je beoefenen in Hol, Hovet, Sudndalen, Geilo, Ňl en Gol. Hier zijn veel winteractiviteiten voor het hele gezin: skiŽn, langlaufen, snowboarden, schaatsen, tochten met een sneeuwscooter, hondensleetochten, ijsvissen, paardensleetochten en sneeuw wandelen.
Het wintersportseizoen begint eind november en duurt tot het laatste weekend van april.

Dit en nog veel meer kun je beleven als je Birkelund Camping bezoekt.


 

Gastenboek

© Birkelund camping
Birkelund-camping, Hovsvegen 50, N-3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tlf. 0047 45 29 78 41

informasjon@birkelund-camping.com