Reis door Finland

Omhoog

 

Oulun lääni (Oulu)

Oulu (Zweeds: Uleåborg) is een stad met bijna 130.000 inwoners (2004) in het noordwesten van Finland. Het is de hoofdstad van de provincie Oulu en ligt aan de monding van de rivier Oulujoki aan de Botnische Golf. Oulu is de op vijf na grootste gemeente en het vierde stedelijk gebied van het land. Oulu is de enige grote stad in de noordelijke helft van Finland en geldt daarom als 'hoofdstad van het Noorden'. Oulu groeit snel, er is sprake van een trek van de bevolking vanuit Noord-Finland naar de stad, waar men meer mogelijkheden voor werk en educatie aantreft. De stad heeft een universiteit.

Oulu is ontstaan als zeehaven; de havenfunctie is echter in de loop der jaren minder belangrijk geworden. Oulu bezit inmiddels wel de tweede luchthaven van het land. De belangrijkste traditionele industrieën waren metaal-, leer- en houtverwerking. Vandaag de dag zijn elektrotechniek, telecommunicatie en informatietechnologie echter de belangrijkste sectoren die bijdragen aan de ontwikkeling van de stad. Van belang is daarbij het samenspel tussen bedrijfsleven en de universiteit. Oulu staat hierdoor bekend als High Tech-stad.

Kuusamo is een gemeente en stad in de Finse provincie Oulu en in de Finse regio Noord-Österbotten. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 5004 km² en telde 17.580 inwoners in 2003. De stad is vooral bekend om het wintersportcentrum Ruka, waar sinds 2002 de Nordic Opening plaatsvindt, de start van het wereldbekerseizoen schansspringen en noordse combinatie.
 

         

    

                    

 

Gastenboek

© Birkelund camping
Birkelund-camping, Hovsvegen 50, N-3577 Hovet i Hallingdal Norge
Tlf. 0047 45 29 78 41

informasjon@birkelund-camping.com